למה רצוי לארגון להקים חנות וירטואלית?


מתחרים שלכם נמצאים – חנויות וירטואליות הפכו לנוהג קבוע בקרב עסקים. בדיוק כפי שלא הייתם מעוניינים שבמציאות לקוח פוטנציאלי שמעוניין לקנות אצלכם יגיע בזמן שהחנות שלכם סגורה וכשהחנות המתחרה מעבר לכביש פתוחה, כך גם ברשת. אם לקוח מחפש את המוצר שאתם מוכרים ברשת ורואה שהמתחרה שלכם מציע אותו ואתם לא – ההפסד יכול להיות עצום. מעבר לפספוס מכירה זו, קחו בחשבון שבפעם הבאה אותו הלקוח כבר ייכנס ישירות לחנות הוירטואלית של המתחרים ואף יספר עליה למכריו לכשיצטרכו אותה.

פחות הוצאות – דרך חנות וירטואלית ניתן להרחיב את הפעילות מבלי לצטרך בהקמת סניף נוסף, בתשלומי שעות נוספות, בגיוס עובדים נוספים, בהוצאות שכירות, ארנונה וכו'. בעוד שתפעול חנות פיזית מצריך משאבים רבים, תשתיות וכוח אדם אשר עולים לעסק כסף רב, התחזוקה של חנות וירטואלית זולה מאד ומאפשרת לנצל פלטפורמה למכירות ושיווק אשר נשארת פעילה כל יום, כל היום, בעלות נמוכה ביותר.

הרחבת קהל היעד - בעוד חנות מסורתית מאפשרת מכירת מוצרים וספקים של שירותים רק למבקרים בה פיזית, חנות באינטרנט מאפשרת רכישת מוצרים על ידי כל מי שיש לו חיבור לרשת, או במילים אחרות - על ידי כל אחד. כך, תוכלו להגיע לקהלים מגוונים ורחבים ביותר, שלא היו מבקרים בחנות פיזית ולאפשר ללקוחות הפוטנציאליים ליהנות ממוצרים שיגיעו אליהם מבלי לצאת מהבית (משלוח).

שיפור מגוון המוצריםחנות וירטואלית מאפשרת לכן לספק מוצרים רבים יותר בלי צורך במקום בחנות. המוצרים המוצעים יכולים לאחסן בכל מקום שתרצו, בלי צורך בהצגתם בסניף הפיזי.

הגדלת ההכנסה – דרך החנות הוירטואלית תוכלו לשווק בכמות רבה יותר, במהירות גבוהה יותר, ליותר קהל
שיווק וקידום מכירות - חנויות ברשת רבות מספקות כלים חיוניים לבקרה גמישה ומהירה בקידום ופרסום מפולחים ועוד. עם חנויות מקוונות אלו תוכלו ליצור את האטרקטיביות השיווקית הנדרשת בכל רגע נתון. כמו כן, פעילות שיווק דיגיטלית נכונה יוביל ללא מאמץ את קהל היעד שלכם אל החנות המקוונת ואל תחילת מסע הקניות בה, המהווה עבור הלקוחות האפשריים תחליף נוח לגישה המסורתית לסניף במטרה לרכוש את הפריטים הנמכרים בו.

האם חנות וירטואלית מתאימה לעסק שלכם?


התשובה היא חד משמעית – כן! אם מוצרים ושירותים מוצעים בחנות הפיזית שלכם, כדאי לשיקול למכור אותם גם ברשת. כפי שכבר ציינו, לחנויות מקוונות יש מגוון יתרונות והם מאפשרים הזדמנות נדירה.

מהי העלות?


עלות הקמת חנות וירטואלית נקבעת על פי כמה גורמים ובהם כיצד מוקמת החנות, מה סוג החנות, כמה גדולה היא (בהתייחס לכמות העמודים והמוצרים), מהם הכלים והפונקציות המוצעים בחנות ומידע נוסף. בימים אלו, ניתן להקים ולנהל חנויות אינטרנטיות במחירים המתאימים לכל כיס ולכל עסק מתחיל בהוצאות של כמה עשרות שקלים בכל חודש ועד לסכומים של מאות שקלים ואף גבוהים יותר מזה, במקרים של חנויות ייחודיות ובבעלי מקצוע המתפעלים אותן עבורכם.

לא יודעים איזו חברה לבחור להקמת החנות שלכם?


רבות החברות שפועלות בתחום הקמת חנויות דיגיטליות, וחלקן מתרכזות ביצירת וניהול חנויות מקוונות לעסקים בקנה מידה קטן, וחלקן מקדישות מאמצים לבניית חנויות מקוונות בקו מובהק, עוסקים בפיתוח כלים ותכונות מותאמים אישית לחנויות ועוד.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *